De cele mai multe ori !

De cele mai multe ori, cel mai anevoios drum , pe care e firesc să-l facem, este cel către noi înșine. 

Este drumul autocunoașterii și al acceptării.

 Uneori îți ia destul de mult timp să ajungi să ai încredere în tine, să îți asumi greșelile, să-ți accepți condiția, să te accepți pe tine însuți, cu bune și cu rele și…să te reinventezi ori de câte ori este nevoie. O să revină timpul când te simțeai calmă, sigură pe tine, când aveai dispoziție bună, când lumina și fericirea îți umpleau inima.

 Știu că simți că te-ai rătăcit și că ai senzația că întreaga lume este împotriva ta. Este doar o perioadă din viața ta care, fii sigură, nu va dura o eternitate. 

Te-ai născut ca să arăți lumii cât de puternică ești și că poți să ții piept oricărei provocări și oricărei dureri. Nu-mi permit să judec şi mai mult, nu accept să fiu judecată. 

Avem, fiecare dintre noi, propria poveste, propriile angoase, propria viață. Nimeni nu ştie cu adevărat ce se ascunde în sufletul celuilalt. Este atât de uşor să răneşti, iar cuvintele rănesc cel mai uşor.

 Mult timp am căutat aprobarea celorlalți pentru a fi sigură ca ceea ce fac este în regulă însă, până la urmă am înțeles ca raportarea la anumite etaloane este ridicolă şi naşte frustrări care doar complică existența.

 Important este să ne acceptăm pe noi înşine, să ne dăm o şansă la fericire şi apoi să îi acceptăm şi pe ceilalți. Realitatea mea nu este şi nu va fi niciodată aceeaşi cu a ta. Diversitatea trebuie să existe în aceeaşi măsură cu toleranța. Suntem stăpânii destinului nostru, iar masura fericirii ne-o dăm singuri.

 Am învăţat că responsabilă pentru toate evenimentele care conturează, mai mult sau mai puţin, viaţa unui om, e iubirea. Că fericirea dar şi toată nefericirea, durerile şi bucuriile, momentele de extaz precum şi decăderile, iluziile şi praful ce rămâne uneori în urma lor, transformarea şi statornicia care definesc viaţa sunt controlate, într-un mod haotic, de iubire şi de modul în care noi, oamenii, ne abandonăm ei. 

Pentru că oamenii nu pot trăi fără iubire şi nu sunt meniţi să fie singuri. Pentru că, oricât de împliniţi ar fi pe plan familial, social, profesional, material sau din orice alt aspect ce banalizează existenţa umană, nu pot fi compleţi, fără un suflet alături. 

Cineva mi-a zis că trenul de ieri are întârziere. Mă mut pe celălalt peron. O să-l aștept pe cel de mâine. Ăla fără scârțâit la roți, fără geamuri sparte și vopsea scorojită, fără pluș zdrențuit pe scaune și fără abur de poezie tristă pe culoar. I-auzi! Deja șuieră! A ajuns.” Cu timpul înveţi până la urmă să-ţi vezi de drumul tău şi să-i laşi pe alţii în urmă fără prea mari regrete. 

Înveţi să te alegi pe tine şi să te respecţi îndeajuns încât să nu mai baţi la aceeaşi uşă închisă la care te încăpăţânai să tot baţi în speranţa că o să primeşti ceea ce aştepţi. De fapt, înveţi să nu mai aştepţi nimic de la nimeni. Oamenii reuşesc să te surprindă plăcut atunci când tu nu ai nici o aşteptare de la ei.

 Traieste clipa aceasta, si traieste-o total. Vei vedea ce va fi momentul urmator. Vei fi acolo sa-l abordezi – asa cum ai abordat trecutul, vei aborda si viitorul – si il vei aborda mai bine pentru ca vei avea mai multa experienta. Sunt momente cand, simtim ca nu mai avem putere, ca totul o ia in jos, insa, sa nu uitam ca noi suntem autorul vietii noastre, noi ne scriem fiecare zi din viata noastra 

Vin esecurile, dar prin ele ne ridicam mai puternici si ne maturizam mai mult Viaţa nu ascultă de logică; ea îşi vede de drumul ei, netulburată. Tu trebuie să asculţi de viaţă; viaţa nu ascultă de logica ta, nu-şi bate capul cu logica ta. – Curajul – plăcerea de a trăi periculos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s