Secretul implinirii

Secretul implinirii este sa nu te opui experientei. Sa accepti ceea ce viata iti arunca in drum. Sa ai un plan, sa ai dorinte, sa visezi departe si sa faci tot ce poti, sa te bucuri de realizari si in acelasi timp sa nu hiperbolizezi esecul.Pentru ca dezamagirea e inevitabila, pentru ca vei fi siderat de frica si lasitatea oamenilor, experienta care te va provoca sa-ti depasesti propria frica de suferinta.

Sa accepti limitele celorlalti, sa-i ierti si sa treci mai departe. Daca judeci prea mult timp oamenii ce ti-au gresit, nu ai timp sa-i iubesti pe cei care merita. Daca esti pierdut in analiza dezamagirii, nu ai timp sa-i vezi pe cei care-ti merita entuziasmul.

Privește în sufletul tău și vei găsi înăuntru o forță mai mare decât ai crezut vreodată. Vei vedea multe cicatrici, urme ale durerii, ale abandonului, ale relațiilor eșuate din trecut. Dar vei vedea și că ești mult mai frumoasă datorită lor. Vei descoperi o persoană mai puternică cu fiecare cicatrice, capabilă să treacă peste orice. O persoană de care te vei îndrăgosti până peste cap. Te vei descoperi pe tine!

Suntem suma alegerilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului și cu siguranță singurii responsabili de propria fericire. Uneori pare mai simplu să punem pe seama altcuiva neputința, neîmplinirea sau chiar nefericirea însă doar asumarea ne dă posibilitatea și șansa la un mai bine. Conștientizând că suntem cea mai importantă ființă din propria viață vom putea atinge și marca inimile celorlalți.

Cand tu te iubesti, te pretuiesti si te respecti, cand viata ta are un sens, partenerul pe care il accepti este o fiinta completa ca tine, de care nu ai nevoie, dar pe care ti-o doresti in viata ta si alaturi de care poti sa te simti liber sa-ti traiesti viata visurilor tale.Iubirea adevarata nu presupune compromisuri, ci inseamna libertatea de a fi tu insuti – fara posesivitate, fara control, fara frici, fara limitari, fara manipulare si fara santaj emotional.

Adevărata tăcere nu este aceea când se întrerupe muzica sau când se rupe în două zgomotul. Adevărata tăcere este numai acea tăcere când ti se întâmplă, dacă ți se întîmplă, să asculți sufletul tău îndrăgostit de altcineva decăt de tine însuti. Ce măretie ! Ce justificare a dreptului de a exista ! Acum, tac.

Dacă zâmbesc mereu nu înseamnă că în sufletul meu nu se dau bătălii sau că obrajii mei netezi nu au încă gust de sare.
Dacă la un moment dat simt că nu mai pot controla lacrimile și încep să plâng nu înseamnă că sunt un om slab sau plângăcios și cu siguranță nu o fac ca să impresionez.

Sunt un om care face destule greșeli; pe unele le îndreaptă, pe altele nu, un om care are și regrete și împliniri, care uneori e incredibil de naiv și enervant de copilăros.Sunt un om care a fost rănit de atâtea ori și care inconștient a rănit la rândul lui, un om de încredere, care oferă din toată inima iubire și prietenie, un om cu temeri, cu dezamăgiri și cu bucăți de viață pierdute pe drum.

Încă de mici am învățat că trecem marea cu răbdarea. Și totuși nu ne-a spus nimeni câtă răbdare să avem, unde se termină ea și de când începe să fie inutilă.
Poate obosim să avem răbdare, să așteptăm, să ne întrebăm și să sperăm. Poate uneori nu ne mai punem nădejdea în nimeni și în nimic. Poate suntem dezamăgiți sau deprimați, supărați sau doar triști. Dar continuăm să fim puternici. Pentru că trebuie, nu pentru că vrem. Pentru că am fost obligați de împrejurări să fim, nu pentru că ne-am născut așa.
Dar va fi bine,vei vedea.La fel cum și cele mai lungi și triste nopți duc tot la o zi în care soarele va răsări.

Poate acum nu e bine,dar nu te întrista. Nu îți pierde speranța.
Și dacă nu va fi, vei învăța să fii puternică. Iar în cele din urmă ți se va răsplăti răbdarea. Fericirea nu apare întotdeauna unde și cum vrem noi, dar e important că apare până la urmă. Ai răbdare! Uneori, viața ne oferă lucrurile pe care ni le-am dorit cel mai mult exact atunci când suntem pe cale să ne pierdem speranța și răbdarea. E greu, dar nu e niciodată mult prea greu. Tu poți. Ești puternică. Ai învățat să fii.

12 thoughts on “Secretul implinirii

  1. Greu cu toate aceste trairi. Greu sa treci peste, mai ales cand iti dai seama ca rabdarea este inutile. Si cand imi dau seama cat sunt de buna, nu neaparat fizic, stiu sigur ca nu am nevoie de altii. Cel putin o perioada. Ca de, patul devine prea mare si rece.

    Liked by 1 person

  2. Mai am de lucrat la capitolul iertare. Când cineva îmi greșește in mod repetat nu mai pot să-l iert, nici măcar să-l văd.
    Știu, nu este bine.

    Liked by 1 person

  3. Mereu îmi repet faptul ca am ajuns omul de azi prin prisma experientelor trăite în trecut! De cele mai multe ori mi-a fost greu sa uit/iert și sa merg mai departe. Foarte frumos articolul!

    Like

  4. Tot timpul e mai usor de zis decat de facut, dar important e sa ne straduim zi de zi si sa luptam pentru fericirea noastra, pentru ca e adevarat ca suntem suma alegerilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului și cu siguranță singurii responsabili de propria fericire.

    Like

  5. Intr-adevar mare dreptate ai cu suntem suma alegerilor facute…mereu ma gandesc la acest lucru…

    Like

  6. Îmi place mult de tot să citesc astfel de articole! Felicitări pentru inițiativa de a scrie asta. Cu toții avem zile mai bune și mai rele, dar contează ce facem mai departe, dacă ne lăsăm doborâți sau luptăm pentru viitorul nostru… Cât și multe altele.

    Like

  7. Chiar cred ca ceea ce suntem datoram in principal alegerilor pe care le-am facut de-a lungul vietii.

    Like

  8. Zambetul nu reflecta mereu ce e in sufletul nostru, insa ne ajuta sa trecem mai repede peste probleme si sa evitam sfaturile nesolicitate ale celor din jur.

    Like

Leave a comment